Aurinkosuoja

Takaisin blogiin
SUN PROTECTION SPRAY - Aurinkosuojasuihke SPF30

aurinkosuoja

Suojaa ihosi auringolta!

Aurinko virkistää mieltä, luontoa ja sitä iho sekä keho tarvitseekin D-vitamiinin tuottamiseen. Auringolla on kuitenkin paljon myös haittavaikutuksia.

Iho tulee suojata vuodenajasta riippumatta tuotteella, jossa on sekä UVA- että UVB-suoja. Näin estetään ihon palaminen, ihon ennenaikainen vanheneminen sekä auringon mahdollisesti aiheuttamat solumuutokset.

Fysikaaliset filtterit heijastavat UV-säteet ihosta poispäin, kun taas kemialliset muuttavat UV- säteet lämmöksi iholla. Lapsilla käytetään aina vain fysikaalisia filttereitä.

Kirkastava päivävoide aurinkosuojakertoimella pigmentoituneelle iholle

aurinkosuoja

Miten aurinkosuojatuotetta tulisi käyttää?

Aurinkosuojatuotetta tulee lisätä tunnin välein runsas kerros. Suojaa ihosi vaatteilla ja päähineillä ja vältä suoraa auringonvaloa. Aurinkosuoja tulee levittää iholle 30 minuuttia ennen auringolle altistumista. Levitä tuotetta lisää aina uimisen, hikoilun ja pyyhekuivaamisen jälkeen.

Aurinkosuojaa tulee käyttää myös talvella. Täten vältät ihon ikääntymistä parhaiten.

Aurinkosuoja- ja pakkaussuojatiiviste. SPF30. UVA,- UVB-suoja

aurinkosuoja

Millainen aurinkosuojan tulisi olla?

Aurinkosuojatuotteen tulee sisältää sekä UVA- että UVB-filtterin.

UVA-filtteri aiheuttaa ihon ruskettumisen sekä ihon ikääntymisen. UVB-filtteri aiheuttaa ihon palamisen. Suojatuotteessa tulisi olla molemmat.

Joissakin aurinkosuojatuotteissa voi olla myös IR-suoja, joka suojaa ihoa infrapunasäteiltä. Janssen Cosmeticsin Face Guard Advanced- aurinkosuojatiiviste sisältää kaikki nämä, joiden lisäksi myös pakkassuojan, joka suojaa ihosoluja myös lämpötilojen vaihteluilta.

Aurinkosuojatuotteet
Aurinkosuojavoide kasvoille. SPF 50

aurinkosuoja

Estääkö auringonsuojatuote ruskettumisen?

Ruskettuminen on ihon tapa suojautua aurinkoa vastaan. Yleensä iholle syntyykin muutaman tunnin auringossa olon jälkeen rusketus, joka tosin häipyy miltei nopeammin, mitä on saapunut. Tämä on ihon uloimpaan pintakerrokseen tarttunutta rusketusta.

Aito, pitkäaikainen rusketus syntyy melanosyyttisoluissa ihon alimmissa kerroksisa. Kun melanosyyttisolut tulevat ihon pintaan, niin myös rusketus tulee esiin. Aurinkosuoja ei siis estä ihon ruskettumista, vaan rusketus tulee pikkuhiljaa ja turvallisesti.

Parhaimman ja turvallisimman rusketuksen saat kuitenkin purkista!

1 / 2