Ihon ABC-rutiini

Ihonhoidon ABC-rutiini eli ihonhoidon tärkeimmät kulmakivet. ABC-rutiiniin kuuluu aamuin illoin tehtävä ihotyypin ja ihon kunnon mukainen puhdistus ja kasvovesi, silmänympärysvoide sekä kasvovoide.
Takaisin blogiin
Kosteuttava kasvovesi

Ihonhoidon ABC

A-vaihe

Ihonhoidon ensimmäinen vaihe alkaa aina puhdistuksesta.

Puhdistus puhdistaa kasvoilta ihon pinnalle muodostuneet kuolleet ihosolukot, talin, hien ja tähän seokseen kertyneet pölyt ja saasteet.

Puhdistus on tärkeää aamuin illoin, koska myös yöllä ihon pinnalle muodostuu edellämainittuja sekä myös ihon uusiutumisesta muodostuneita kuona-aineita. Iho uusiutuu nimenomaan yöllä. Jos ihosi on erityisen kuiva eikä siinä ole voimakasta talineritystä, voi pelkkä kasvovesipyyhkäisy riittää.

Puhdistus viimeistellään aina pyyhkäisemällä kasvovedellä. Kasvovesi auttaa seuraavia tuotteita imeytymään ihoon paremmin sekä neutraloi ihon pH-arvon (vesikosketuksen jälkeen ihon pH on neutraali, luontainen ihon pH on 5,5-5,5 eli hapan).

Puhdistustuotteet ja kasvovedet

ihonhoidon abc

B-vaihe

SIlmänympärysiho on luonnostaan erityisen herkkää ja haurasta aluetta. Siellä näkyy ensimmäisenä ikääntymisen merkit ja sieltä haihtuu kaikista helpoiten kosteus. Silmänympärysihon hellä käsittely ja ylipäätänsä sen hoito kiittää sinua vuosien päästä.

Silmänympärysiholle tulee laittaa silmänympärystuote aamuin illoin, jotta iho pystyy kosteana. Tuotteisiin voidaan upottaa erilaisia tehokkaita aktiivi-aineita, jotka lähtevät esimerkiksi vilkastuttamaan verenkiertoa ja täten vievät turvotuksen mennessään.

Käytä silmänympärystuotetta noin nuppineulan kokoinen määrä silmänympärysalueelle aloittaen sisänurkasta taputellen kohti ulkonurkkaa. Sama myös kulmakuulle. Taputtele silmänympärystuote nimettömillä, jotta saat mahdollisimman vähän painoa ihoon.

Silmänympärystuotteet

ihonhoidon abc

C-vaihe

Kasvojen ihon viimeinen ja tärkein vaihe on lukita ihoon
vesikosteutta sekä lipidejä eli rasvamaisia ainesosia.

Kasvovoide valitaan ihotyypin ja ihon kunnon mukaisesti.
Hyvään voiteeseen on upotettu laadukkaat raaka-aineet, jotka lähtevät hoitamaan ihoa toivotun lopputuloksen mukaisesti.

Kasvovoiteet
1 / 2